Tiszta statisztika: a Terri forwarderek és a kombigépek a legnépszerűbbek!

A Terri vezeti a statisztikát az öt-hét tonnás méretszegmensben 2022-ben a legtöbb regisztrált forwarder/kombinált gép számát illetően.
Az összesen 17 eladott géppel a Terri egy év alatt csaknem megduplázta eladásait.
– Ez természetesen nagyon örömteli. Az, hogy a statisztikák élén állunk azt bizonyítja, hogy jó erdészeti gépeket gyártunk – mondja Arne Isaksson, a Terri értékesítési és marketingvezetője.

A Skogsforum weboldal a Svéd Közlekedési Hivatal statisztikáit állította össze. Ebből egyértelműen kiderül, hogy a Terri rendelkezik a legnépszerűbb forwarderekkel és kombi gépekkel a szegmensben Svédországban.
– A Terri egyértelműen növelte eladásait, és szerintem ez azért van, mert jó gépeket fejlesztettek ki és összpontosítottak a kerekes gépekre – mondja Torbjörn Johnsen a Skogsforumon.
– A Terri erős utat járt be. Emellett nagy erőfeszítéseket tettek az értékesítésükbe. A gyártásukkal is sikeresek voltak, és képesek voltak alkatrészeket beszerezni a gépeikhez.

Az öt és hét tonna közötti méretszegmensben már néhány éve szinte minden gépet regisztráltak a Svéd Közlekedési Hivatalnál. Ez lehetővé teszi az eredmények összehasonlítását, és a Skogsforum a 2017-2022-es évekre összpontosított.
Itt egyértelmű változás figyelhető meg, nem utolsósorban a két évvel ezelőtt bevezetett Terri 3-nak köszönhetően. A 2021-es kilenc eladott gépről tavaly 17 gépet értékesítettek.

A Svéd Közlekedési Hivatal statisztikái is azt mutatják, hogy a svéd gyártmányú gépek iránt nagy a kereslet. Az összesen 39 regisztrált gépből 38 svéd cégtől származik, egy pedig a Cseh Köztársaságból.
– Ezek elsöprő számok, de ha a kisebb erdészeti gépekről van szó, Svédország világelső – mondja Torbjörn Johnsen.

A piac bővülése azt jelenti, hogy nagyobb kapacitásra van szükség a gyártásban, ezért augusztusban egy új gyár nyitja meg kapuit Älmhultban.
– Újakat építünk és bővítünk, hogy a jövőbeni igényeket a lehető legjobban kielégíthessük. Készen állunk az értékesítés további növekedésére – mondja Arne Isaksson.

A forwarderek/kombi gépek (5-7 tonna) értékesítése és piaci részesedése százalékban kifejezve, 2022-ben.

Gép megnevezéseDarabszámSzázalék
Terri 3/341743,6
Malwa 560F/C1128,2
Vimek 870 (NG)615,4
Vimek 610410,3
Novotny L552012,6

Forrás: Összeállította a Skogsforum a Svéd Közlekedési Ügynökség adatai alapján. A teljes cikk itt olvasható.